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Queques delicados
Gastronomia | Internacional |
Tipo de prato | Bolos |
Tempo | |
Dificuldade | |
Doses | 12 |
Ingredientes
Açúcar | 6 colheres de sopa |
Leite | 7 colheres de sopa |
Manteiga derretida | 1 colher de sopa |
Farinha | 1 1/2 chávena |
Fermento | 1 colher de chá |
Ovos | 2 |
Preparação
Bate-se os ovos muito bem com o açúcar.
Junta-se a manteiga, o leite e por fim a farinha com fermento, tudo muito bem misturado.
Deita-se a massa em forminhas untadas com manteiga.
Depois de cozidos desenforma-se ainda quentes e envolve-se em açúcar.
Dicas
Ingrediente ne’ebé presiza:
Masin-midar – 6 kanuru sopa niaSusubeen – 7 kanuru sopa niaManteiga been – 1 kanuru sopa niaFariña –xíkara 1 ½Fermentu – 1 kanuru ki’ikoan niaManu-tolun – 2Preparasaun:Baku di’ak manu-tolun ho masin-midar, kahur ho manteiga, susubeen no ikusmai fariña no fermentu, kahur hamutuk ho di’ak. Tau iha forma unta ho manteiga. Hafoin tasak tiha, hasai husi forma no kari masin-midar.
Receita do parceiro
Guilhermina Andrade