Em destaque
Bolo Arbiro
Gastronomia | Internacional |
Tipo de prato | Bolos |
Tempo | |
Dificuldade | |
Doses | 6 |
Ingredientes
Açúcar | 2 chávena |
Manteiga | 1 chávena |
Farinha | 3 chávena |
Leite | 1 chávena |
Fermento | 1 colher de sopa |
Ovos | 4 |
Preparação
Bate-se o açúcar com a manteiga.
Seguidamente adiciona-se os ovos (um de cada vez) e depois a farinha, o fermento em pó e por fim o leite.
Vai ao forno em forma untada com manteiga.
Este bolo pode levar frutas cortadas aos bocados.
Dicas
Ingrediente ne’ebé presiza:
Masin-midar – Xíkara ruaManteiga – Xíkara ruaFariña – Xíkara toluSusubeen – Xíkara idaFermentu – 1 kanuru ki’ikoanManu-tolun – 4
Preparasaun: Baku hamutuk masin-midar ho manteiga, tuirmai tau manu-tolun (tau ida-idak) no depois fariña, fermentu i ikusliu susubeen. Lori ba fornu iha forma ne’ebé unta ho manteiga. Bele tau mos ai-fuan ko’a halo pedasu ki’ik.
Receita do parceiro
Guilhermina Andrade