Em destaque
Bolo de Laranja
Gastronomia | Internacional |
Tipo de prato | Bolos |
Tempo | |
Dificuldade | |
Doses | 6 |
Ingredientes
Açúcar | 250 g |
Manteiga | 250 g |
Farinha | 250 g |
Laranja | 3 |
Ovos | 4 |
Fermento | 1 colher de cá |
Preparação
Bate-se bem a manteiga com o açúcar.
Junta-se a casca de 3 laranjas e o sumo de uma.
Adiciona-se as gemas, e a farinha e o fermento.
Por fim junta-se 3 claras batidas em castelo.
Vai a cozer ao forno em formas untadas com manteiga.
Dicas
Ingrediente ne’ebé presiza:
Masin-midar – 250 grManteiga – 250 grFariña – 250 grSabraka – 3Manu-tolun – 4Fermentu – 1 kanuru ki’ikoan nia
Preparação: Baku hamutuk ho manteiga ho masin-midar no tau hamutuk sabraka kulit no sumu sabraka tolu, manu-tolun nia kinur, fariña no fermentu. Ikusmai, tau manu-tolun nia mutin (tolu de’it) no baku halo kastelu. Lori ba fronu iha forma ne’ebé unta ho manteiga.
Receita do parceiro
Guilhermina Andrade