Em destaque
Tarte de lima e coco
Gastronomia | Contemporânea |
Tipo de prato | Bolos |
Tempo | |
Dificuldade | |
Doses | 8 |
Ingredientes
Manteiga (derretida) | 4 colheres de sopa |
Açúcar | 6 colheres de sopa |
Ovos grandes | 2 |
Farinha de trigo | 4 colheres de sopa |
Fermento em pó | 1/2 colher de chá |
Sal | Uma pitada |
Raspas de lima | 2 colheres de chá |
Coco ralado | 1 chávena |
Leite | 1 chávena |
Preparação
Pré-aqueça o forno a 180 ° C e coloque o tabuleiro, na parte de baixo do forno.
Unte uma tarteira com manteiga, reserve. Numa tigela grande, bata a manteiga derretida com o açúcar. Adicione depois os ovos e bata até ficar uma mistura bem homogénea.
Junte a farinha, o fermento, o coco, o sal, as raspas de lima e o leite.
Despeje a mistura na forma e leve ao forno por cerca de 40/45 minutos ou até que o bolo esteja firme no toque e douradinho.
Dicas
Ingrediente sira
Manteiga (ne’ebé nabeen): kanuru sopa haat
Masin-midar: kanuru sopa neen
Manu-tolun: 2
Fariña trigu: kanuru sopa haat
Fermentu: 1/2 kanuru xá nian
Masin oituan
Derok kulit: kanuru rua xá nian
Nuu uut: xíkara ida
Susubeen: xíkara ida
Preparasaun
Hamanas fornu ba temperatura 180° C no tau tabuleiru, iha parte okos fornu nian.
Unta tarteira (froma hodi halo tarte nian) ho manteiga. Iha tijela ida, baku manteiga ne’ebé nabeen hamutuk ho masin-midar. Tau hamutuk manu-tolun sira no baku to’o sai mistura di’ak ida.
Hafoin ne’e maka tau fariña, nuu ninia uut, masin, derok kulit ninia rahun no susubeen.
Hafoin ne’e fakar iha tarteira no lori ba fornu durante minutu 40/45 ninia laran to’o bolu hetan ninia forma no kór mean.