Em destaque

Tarte de lima e coco

Ingredientes

Manteiga (derretida) 4 colheres de sopa
Açúcar 6 colheres de sopa
Ovos grandes 2
Farinha de trigo 4 colheres de sopa
Fermento em pó 1/2 colher de chá
Sal Uma pitada
Raspas de lima 2 colheres de chá
Coco ralado 1 chávena
Leite 1 chávena

Preparação

Pré-aqueça o forno a 180 ° C e coloque o tabuleiro, na parte de baixo do forno. 
Unte uma tarteira com manteiga, reserve.  Numa tigela grande, bata a manteiga derretida com o açúcar. Adicione depois os ovos e bata até ficar uma mistura bem homogénea.
Junte a farinha, o fermento, o coco, o sal, as raspas de lima e o leite. 
Despeje a mistura na forma e leve ao forno por cerca de 40/45 minutos ou até que o bolo esteja firme no toque e douradinho.

Dicas

Ingrediente sira Manteiga (ne’ebé nabeen): kanuru sopa haat Masin-midar: kanuru sopa neen Manu-tolun: 2 Fariña trigu: kanuru sopa haat Fermentu: 1/2 kanuru xá nian Masin oituan Derok kulit: kanuru rua xá nian Nuu uut: xíkara ida Susubeen: xíkara ida  Preparasaun Hamanas fornu ba temperatura 180° C no tau tabuleiru, iha parte okos fornu nian. Unta tarteira (froma hodi halo tarte nian) ho manteiga. Iha tijela ida, baku manteiga ne’ebé nabeen hamutuk ho masin-midar. Tau hamutuk manu-tolun sira no baku to’o sai mistura di’ak ida. Hafoin ne’e maka tau fariña, nuu ninia uut, masin, derok kulit ninia rahun no susubeen. Hafoin ne’e fakar iha tarteira no lori ba fornu durante minutu 40/45 ninia laran to’o bolu hetan ninia forma no kór mean.
Receita do parceiro

Em destaque