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Bolo Óptimo
Gastronomia | Internacional |
Tipo de prato | Bolos |
Tempo | |
Dificuldade | |
Doses | 8 |
Ingredientes
Açúcar | 250 g |
Manteiga | 125 g |
Farinha | 250 g |
Fermento | 1 colher de chá |
Leite | 200 ml |
Vinho do Porto | 100 ml |
Nozes | 3 colheres de sopa |
Amêndoas | 2 colheres de sopa |
Frutas cristalizadas | 3 colheres de sopa |
Ovos | 2 |
Preparação
Bate-se a manteiga com o açúcar.
Junta-se as gemas, o leite, a farinha e o fermento. Acrescenta-se o vinho e por fim as claras em castelo.
Junta-se depois as frutas e leva a cozer em forma untada com manteiga e polvilhada com farinha.
Dicas
Masin-midar – 250 grManteiga – 125 grFariña – 250 grFermentu – 1 kanuru ki’ikoansusubeen – 2 dlViñu Porto nia – 1 dlNozes – 3 kanuru sopa niaAmêndoas – 2 kanuru sopa niaAi-fuan kristalizada – 3 kanuru sopa niaManu-tolun – 2
Preparasaun:Baku manteiga ho masin-midar no tau mos manu-tolun nia mutin, susubeen, fariña, fermentu no viñu, ikusliu manu-tolun nia mutin baku halo kastelu. Hafoin ne’e, tau ai-fuan sira no lori ba tein iha forma ida unta ho mantiga no povilla ho fariña.
Receita do parceiro
Guilhermina Andrade