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Tortilha de fígados e cogumelos

Ingredientes

Recheio

Fígado de vaca 200 g
Cogumelos 200 g
Cebola média 1
Manteiga 50 g
Vinho do Porto 1/2 cálice
Sal e Pimenta q.b.

Tortilhas

Ovos 6
Sal 1 pitada
Manteiga 3 colheres de sopa

Preparação

Lave os fígados e leve-os a cozer em água e sal durante 5 minutos. Passe-os depois por água fria.

Corte os cogumelos em fatias e pique a cebola.

Leve ao lume a derreter a manteiga. Jjunte a cebola picada e faça o refogado. Jjunte de seguida os fígados e os cogumelos.

Tempere com sal e pimento e deixe cozinhar em lume brando durante 10 minutos.

Adicione por fim o vinho do Porto.

Tortilhas:

Separe as claras das gemas. Bata as claras em castelo com 2 colheres de sopa de água e uma pitada de sal.

Junta-lhes depois as gemas e misture com cuidado.

Aqueça a manteiga na frigideira e faça as tortilhas.

Recheia-as depois com o preparado de fígado e cogumelos.

Dicas

Atu halo rexeiu: 200 gr karau nia aten 200 gr kogumelu 1 liis mean 50 gr manteiga Viñu Porto nia kális metade Masin no pimenta tuir hakarak (q.b) Ba tortilla: Manu-tolun neen Masin oituan Kanuru sopa tolu ba manteiga Preparasaun: Fasi moos na’an aten no tein iha bee ho masin durante minutu lima. Depois fasi iha bee malirin. Ko’a kogumelu halo fatia, depoiz pika ho liis mean. lori manteiga ba ahi leten hodi nabeen, depois tau liis mean no refoga. Depois tau na’an aten no kogumelu. Tempera ho masin no pimetu no husik iha ahi neneik durante minutu sanulu. Ikusmai tau viñu Porto. Atu halo tortilla: haketak manu-tolun nia mutin husi kinur. Baku manu-tolun nia mutin halo kastelu hamutuk ho bee kanuru sopa nia rua, masin oituan, ikusmai tau manu-tolun nia kinur no kahur ho kuidadu. Tau manteiga iha frijideira no halo tortilla, depoiz enxe ho na’an aten no kogumelu ne’ebé prepara tiha ona.
Receita do parceiro
Guilhermina Andrade

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