Em destaque
Bolinhos de manteiga
Gastronomia | Internacional |
Tipo de prato | Biscoitos |
Tempo | |
Dificuldade | |
Doses | 20 |
Ingredientes
Açúcar | 750 g |
Manteiga | 900 g |
Farinha | 500 g |
Fermento | 6 colheres de sopa |
Gemas | 12 |
Passas de uvas | q.b. |
Preparação
Bate-se o açúcar com a manteiga.
Junta-se as gemas e a farinha misturada com o fermento e fazem-se os bolinhos que se pincela com as gemas de ovos, açúcar e as passas.
Vai ao forno a cozer num tabuleiro untado com manteiga.
Dicas
Ingrediente ne’ebé presiza:
Masin-midar – 750 grManteiga – 900 grFariña – 1 ½ kgFermentu – 6 kanuru sopa niaManu-tolun – 12 gemasUvas maran – tuir hakarak (q.b)Preparasaun: Baku masin-midar ho manteiga, tau hamutuk manu-tolun nia kinur no fariña kahur ho fermentu. Hafoin halo boliñu no pinsela ho manu-tolun nia mutin, masin-midar no uvas maran. Tau iha tabuleiru ne’ebé unta ho manteiga no lori ba fornu.
Receita do parceiro
Guilhermina Andrade