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Kue Manco
Tipo de prato | Doces |
Tempo | |
Dificuldade | |
Doses | 6 |
Ingredientes
Farinha de arroz | 400 g |
Açúcar | 500 g |
Água | 500 ml |
Fermento em pó | 11 g |
Tinta de doce às cores | à escolha |
Preparação
Em primeiro lugar, cozer o açúcar com meio litro de água, até o açúcar ficar derretido. Deixar arrefecer.
Pôr a farinha de arroz numa bacia e amassar com a água açucarada já preparada, mais o fermento em pó e a tinta.
Colocar a massa em formas de manco e numa panela cozer em vapor de água/ banho-maria durante 30 minutos.
Deixar arrefecer e desenformar.
Dicas
Kue Manco*
(sobremeza ho origem xinés no adaptasaun timoroan nian)
Ingrediente sira:
400 gr de fariña etu nian
½ kg masin-midar
½ ltr bee
11 gr fermentu
Tinta dosi nian ho kór ne’ebé tuir hakarak
Preparasaun:
Ba dala uluk, halo masin-midar nabeen iha bee ½ litru. Husik mali rin.
Tau fariña etu nian iha basia ida no amasa/deut ho bee ne’e bé kahur ona ho masin-midar, depois tau hamutuk fermentu no tinta.
Tau masa iha forma manko nian no tau iha sanan ida hodi tein iha ba&ntil de;u-maria durante minutu 30.
Husik malirin hodi bele hasai hosi forma.
Receita do parceiro
Maria Helena Jerónimo