Em destaque

Kue Manco

Ingredientes

Farinha de arroz 400 g
Açúcar 500 g
Água 500 ml
Fermento em pó 11 g
Tinta de doce às cores à escolha

Preparação

Em primeiro lugar, cozer o açúcar com meio litro de água, até o açúcar ficar derretido. Deixar arrefecer.
Pôr a farinha de arroz numa bacia e amassar com a água açucarada já preparada, mais o fermento em pó e a tinta.
Colocar a massa em formas de manco e numa panela cozer em vapor de água/ banho-maria durante 30 minutos.
Deixar arrefecer e desenformar.

Dicas

Kue Manco* (sobremeza ho origem xinés no adaptasaun timoroan nian)   Ingrediente sira: 400 gr de fariña etu nian ½ kg masin-midar ½ ltr bee 11 gr fermentu Tinta dosi nian ho kór ne’ebé tuir hakarak   Preparasaun:   Ba dala uluk, halo masin-midar nabeen iha bee ½ litru. Husik mali rin. Tau fariña etu nian iha basia ida no amasa/deut ho bee ne’e bé kahur ona ho masin-midar, depois tau hamutuk fermentu no tinta. Tau masa iha forma manko nian no tau iha sanan ida hodi tein iha ba&ntil de;u-maria durante minutu 30. Husik malirin hodi bele hasai hosi forma.
Receita do parceiro
Maria Helena Jerónimo

Em destaque